Spring naar inhoud
7 november 2010 / zweetvoeten

Tip van Marja weet raad

TIPS & TRUCS: ZWEETVOETEN

We hebben er allemaal wel eens last van, maar de ene soms net iets meer dan de ander…zweetvoeten.

Ja, ik krijg iedere dag vragen over zaken in het huishouden, maar óók over onderwerpen zoals zweetvoeten.

Zweetvoeten kunnen een enorme last zijn. Vooral als er nare geurtjes bij komen, die u continue bewust maken van het feit dat u er ook echt last van heeft. U wordt zo letterlijk met de neus op deze feiten gedrukt, of u het nu wilt of niet. En natuurlijk willen wij het niet! Wij willen gewoon onbezorgd onze gang kunnen gaan en ons geen zorgen hoeven maken of anderen om ons heen iets kunnen ruiken.

Wat wij onder zweetvoeten verstaan, die vervelende penetrante geur, wordt veroorzaakt door ten eerste vochtproductie. Dit is logisch, want wij mensen zweten nu eenmaal en geen plek op ons lichaam is daarvan uitgezonderd…ook de voeten niet. En ten tweede een temperatuur van rond de 30 a 40 graden. Dit vormt de perfecte voedingsbodem voor zweetvoeten.

Bacteriën ontwikkelen zich uitstekend in deze omstandigheden, waarna ze een afscheiding vormen en afsterven. Precies dat veroorzaakt die penetrante geur.

Tegen het zweten valt weinig te doen, alhoewel de voeding die u eet en de drank die u drinkt van invloed kan zij op hoe “schoon” uw zweet is. Maar gelukkig is er tegen de geur van zweetvoeten wel degelijk iets te doen. Het begint vaak al bij het type schoen dat u draagt. Hoe meer lucht hoe beter.
Er zijn echter meer mogelijkheden. Hierbij dus een tip waarmee u hopelijk de geur van zweetvoeten voldoende tegen kunt gaan, zodat u straks weer met opgeheven hoofd kunt gaan en staan waar u wilt.

TIP
Zet om te beginnen een pot thee. Laat dit afkoelen. Giet de theepot leeg in een teiltje en zet daar uw voeten in. Even laten weken en ondertussen lekker ontspannen. Nu uw voeten goed afspoelen en droog föhnen. Heel belangrijk is ook dat uw katoenen sokken draagt en iedere dag verschoond.

TIP van ons,

Was je sokken bij 100 graden, dan gaan alle bacterieen dood. Let op alleen katoenen sokken kunnen er tegen.

Een andere mogelijkheid om bacterieen die in de sokken zijn te doden is:

Je sokken een nachtje in de diepvries te houden en daarna wassen

Veel succes!

Bron. Marja weet raad

 

Plaats een reactie