Spring naar inhoud
25 augustus 2010 / zweetvoeten

Water het gezonde medicijn!

AMSTERDAM – Mensen die voor elke maaltijd twee glazen water drinken zullen daar een slanker figuur aan overhouden dan mensen die calorieën tellen, zo blijkt uit een onderzoek van de American Chemical Society.

© Thinkstock

Het drinken van water voor elke maaltijd heeft hetzelfde effect als voorgeschreven dieetpillen van de dokter.

De pillen zorgen ervoor dat de hersenen denken dat de maag vol zit. Op deze manier heeft een persoon minder snel honger en sneller een vol gevoel. Voordelen van water boven de pillen is bovendien dat het goedkoper is en bijna altijd voor handen.

Onderzoek

Het onderzoek, dat tot deze conclusie leidde, is gedaan onder twee groepen mensen. Een groep die water voor elke maaltijd dronk, en een groep die calorieën telde bij alles wat ze aten. Na drie maanden waren de waterdrinkers ongeveer zes kilo kwijt, gemiddeld twee kilo meer dan wat de calorieëntellers waren afgevallen, aldus de American Chemical Society.

Uit een voorgaande studie van onderzoeker Brenda Davy bleek al dat de mensen die water drinken voor elke maaltijd ongeveer 75 à 90 calorieën per maaltijd minder innamen dan andere mensen. Over de gehele dag is dit 300 calorieën, wat gelijk staat aan een taartpunt.

Fruit

Het advies om veel water te drinken op een dag wordt echter tegengesproken door Mike Lean, een expert op het gebied van overgewicht en Obesitas.

“Drink niet alleen water, maar denk ook aan het eten van fruit en groenten. Die bevatten ook veel water. Het drinken van grote hoeveelheden water in een korte tijd kan leiden tot een zwelling van de hersenen en zelfs de dood,” aldus Lean in de Daily Mail.

Dit advies geven wij ook in onze e-boek!

Plaats een reactie