Spring naar inhoud
9 juli 2010 / zweetvoeten

De oplossing voor zweetvoeten…

Zweetvoeten

Je trekt je schoenen uit en een geur van schimmelkaas komt je tegemoet: je hebt last van zweetvoeten. Niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de mensen die in de buurt zijn. Zo’n 0,5 tot 3 procent van de bevolking heeft last van overmatig transpireren. Waarschijnlijk is dit erfelijk; bij bepaalde bevolkingsgroepen, zoals Chinezen, Taiwanezen en Vietnamezen, komt het vaker voor. Maar ook het materiaal van de schoenen en sokken speelt een grote rol bij het ontstaan van zweetvoeten. Waarom hebben sommige mensen hier meer last van en belangrijker: hoe kom je ervan af?

Lichamelijke oorzaken
Door te transpireren houd je je lichaamstemperatuur op peil en worden afvalstoffen uitgescheiden. Verschillende fysieke en psychische omstandigheden kunnen de oorzaak zijn van overmatig zweten. Veel beweging of zware belasting van het lichaam, grote geestelijke spanning, snel wisselende gemoedstoestanden en angst zijn hier voorbeelden van. Daarnaast is wetenschappelijk vastgesteld dat de lichaamsbouw invloed heeft op de mate van transpiratie. Er worden drie typen beschreven. Het pycnische type heeft een korte, gedrongen lichaamsbouw en zal daardoor meer transpireren. Het leptopen type is lang en slank en heeft daardoor weinig last van transpiratie. Het atletische type zit hier tussenin. Wat de voeten betreft past het varus voettype (kort, breed, hoog en vlezig) het beste bij het pycnische type en zal dus ook het meeste transpireren.

Andere oorzaken
Ook de temperatuur en het vochtigheidsgehalte van de omgeving is van invloed op de mate van transpiratie. Bij hogere temperaturen openen de poriën om warmte te verliezen. Tegelijkertijd worden de zweetkliertjes geactiveerd en ga je dus zweten. Ook leeftijd speelt een rol. Over het algemeen zweet je het meest in de pubertijd; daarna ga je steeds minder zweten.

Schoenen en zweetvoeten
Overmatig transpireren kan vervelende gevolgen hebben, zeker bij zweetvoeten omdat via de voeten veel afvalstoffen worden uitgescheiden. Hierdoor ontstaat in de schoenen een gunstig klimaat voor bacteriegroei. Als je je schoenen niet draagt, verdampt het vocht, maar de vaste stoffen uit het transpiratievocht nestelen zich in de binnenzool en blijven daar zitten. Na verloop van tijd raakt de binnenzool verzadigd en gaat stinken en opkrullen. Aan de binnen- en buitenkant ontstaan witte kringen en scheurt het leer. De penetrante geur van de schoenen is dan vaak op afstand te ruiken.

Hoe kom je ervan af?
Overmatig zweten kun je voorkomen door goede sokken en schoenen te dragen. Sokken en kousen moeten vervaardigd zijn uit natuurlijke vezels, zoals wol, katoen of zijde. Deze hebben, anders dan synthetische vezels, het vermogen om vocht op te nemen. Verder is het belangrijk dat de sokken goed passen. Naden zijn uit den boze, omdat ze blaren of een kapotte huid kunnen veroorzaken. Goede schoenen voldoen aan de volgende eisen:
– het bovenmateriaal is van leer;
– de binnenzolen zijn van goede kwaliteit, plantaardig gelooid leer;
– de schoenen passen goed, want slecht zittende schoenen veroorzaken vermoeidheid, wat weer tot transpiratie kan leiden;
– de schoenen zijn vervaardigd uit kwalitatief goed leer;
– er zitten niet te veel synthetische stoffen in verwerkt.
Als je last blijft houden van zweetvoeten, kun je er het beste voor zorgen dat de zweetklierkliertjes weer normaal gaan functioneren. Wisselbaden en dagelijks een lichte massage kunnen al voldoende zijn. Ook kun je de zweetkanaaltjes tijdelijk laten afsluiten met behulp van iontoforese. Dit helpt vooral bij lichtere gevallen, maar moet vaak herhaald worden.

Onaangename geur tegengaan
Om de nare geur van zweetvoeten zo veel mogelijk tegen te gaan, moet je in ieder geval elke dag goed je voeten wassen. Doe dit niet met zeep, want dit verlaagt de zuurgraad van de huid. Masseer je voeten ook elke dag met een beetje olie of zachte crème. Als je toch last houdt van de onaangename geur, gebruik dan een middel tegen transpirerende voeten.

bron: http://www.beautyweb.nl/voeten/focus/372/Zweetvoeten.html

Wilt u echt in 10 dagen geen last meer van zweetvoeten…

We wachten nog….op enkele vrijwilligers

de oplossing is er...

De eerste tien snelle beslissers krijgen de mogelijkheid het programma van 10 dagen gratis te volgen.

Vlissingen, juli 2010 – Slechts 10 dagen zijn er voor nodig om resultaten te bereiken de u wellicht niet eerder hebt bereikt…

Binnenkort komt er een boek uit van dr. David Shvarts om van uw lastige
zweetvoeten af te komen. Het boek : In 10 dagen geen last meer van
zweetvoeten werkt ondersteunend en is een praktische en simpele
handleiding waardoor u eindelijk kunt afrekenen met het probleem van
transpirerende voeten.

Ongeveer 850.000 Nederlanders lijden momenteel aan overmatig
transpireren. Interessant is dat dit boek u laat ervaren om weer van uw
voeten te genieten. Deze een essentieel onderdeel van de rest van uw
lichaam te laten worden.

Het is een feit dat uw voeten een deel van uw lichaam uitmaken en net
als de rest van uw lichaam aandacht vragen. Daarvoor was het een
negatief aandachtspunt, wat gaat veranderen in een positief
aandachtspunt.

Het voordeel van het boek: In 10 dagen geen last meer van
zweetvoeten is dat u bewuster wordt van uw lichaam. U leert uw lichaam
de juiste richting te geven, waardoor uw lichaam u gaat ondersteunen.

Om zichtbaar resultaat te hebben uit dit boek vraag ik Uw volledige
aandacht en discipline. U krijgt de kans een deel van uw gewoontes
achter u te laten en een aantal dingen te doen die u niet gewend bent.

Het boek : In 10 dagen geen last meer van zweetvoeten is ontstaan
uit de dagelijkse praktijk en zal aangevuld worden met meerdere
praktijk voorbeelden.

Voor meer ervaringen zoeken wij 10 vrijwilligers die bereid zijn een programma van 10 dagen te volgen onder onze begeleiding.

De eerste tien snelle beslissers krijgen de mogelijkheid het programma van 10 dagen gratis te volgen.

Dit programma is via de mail, dus u hoeft uw huis niet uit!

Het enige wat u hoeft te doen is serieus en bereid te zijn om uw ervaringen met ons te delen.

2 reacties

Geef een reactie
  1. sas / jul 14 2010 6:14 am

    ik wil graag meedoen

Trackbacks

  1. 2010 in review « Zweetvoeten Blog

Plaats een reactie